fredag 21 november 2008

Vaniljhorn

Småkakor är ju på modet igen – och ingen är gladare än den lilla tanten inom mig. Tänk att det äntligen är OK och till och med trendigt med riktiga kafferep! Det måste ha varit minst 60 år sedan.
Jag tycker verkligen att vaniljhorn hör julen till – spröda kakor med vaniljsmak och dessutom ser de lite isiga ut när de rullats i strösocker. Sen är det ju ingen nackdel att de är så lätta att göra - bara 3 ingredienser - 4 om man räknar med strösockret...
Vaniljhorn ca 50 st
5 dl vetemjöl
200 g smör
2 msk vaniljsocker
strösocker till garnering
Gör så här:
Blanda mjöl, smör och vaniljsocker. Rulla degen i ca 8 cm långa rullar som böjs till ett horn. Lägg dem på bakplåtspapper och grädda i 175 ˚C i mitten av ugnen i 10 minuter. Vänd dem i strösocker medans de är varma.

5 Comments:

Rose-Marie said...

Detta är verkligen en favoritkaka,den borde finnas på alla "kafferep"

Hanneles jul said...

Fina, jag har alltid varit trendig :)

Snöflingan said...

Precis, man har bara varit före sin tid :)

Anonym said...

hur varm skall ugnen vara?
.. har bakat hela dagen... fyllt frysen med chokladbollar, muffins, arraksbollsr, chokladmums och hallongrottor och imorgon fortsätter baket med drömmar, havreflarn, :)

Snöflingan said...

Sorry, glömde ugnen... jag uppdaterar genast. Vad flitig du är med att baka - det låter som om du har ett riktigt bageri hemma. Vaniljhornen river du av på nolltid!