fredag 31 oktober 2008

Sockerskorpor... aka biscotti aka mandelskorpor

... kallade min grannes mamma dessa skorpor när hon fick smaka. Det hette det tydligen förr, men när jag fick receptet från en arbetskamrat sa han att det var Biscotti. Jag föredrar nog Sockerskorpor till jul... Sak samma - goda är de och dessutom håller de länge om man bara förvarar dem torrt. Jag ska nog snart baka en dubbel sats och fylla på kakburken med.


Ingredienser200 g sötmandlar
100 g smör
3 ägg
2½ dl socker½
8 dl vetemjöl
1⅓ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin

Gör så här:
Hacka nötterna, smält smöret och vispa ägg & socker poröst.
Häll i nötter och smör och rör om.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör först ner apelsinskal och sedan mjölblandningen i smeten.
Knåda till en smidig deg och dela den i 4 lika stora delar.
Kavla varje del till en rulle och platta till.
Grädda 2 rullar i taget på bakplåtspapper i 200˚C i 20 min. Skär i 1-2 cm tjocka bitar. (gör likadant med de andra 2 rullarna).
Sänk ugnen till 50˚ och torka skorporna i 1timme.
Förvara i plåtburk på torr plats.

0 Comments: