lördag 8 november 2008

Hallontryffel

De här tryfflarna är helt fantastiska - smaken av hallon och choklad tillsammans
är inte att leka med. För mig är de starkt beroendeframkallande och jag har fått receptet av en kompis som heter Anna.

Hallontryfflar ca 40 st
1,5 dl tinade hallon (passeras)
0,5 dl socker
25 g smör
2,5 msk grädde
100 + 200 g mörk blockchoklad
100 g ljus blockchoklad
(Använd kvalitetschoklad när du ändå anstränger dig)
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Koka upp hallon, socker, smör, grädde och vaniljsocker.
Blanda i choklad (100 ljus + 100 mörk) .
Bred ut på bakplåtspapper till en kaka och låt stelna. Skär sedan i bitar (antingen kvadrater 2 x 2 cm eller stansa ut hjärtan med ett litet pepparkaksmått).
Frys ett tag
Smält resten av den mörka blockchokladen (200 g) och doppa i.
Pudra med kakao och förvara i lufttät burk i kylen.

Tips: Hallonen måste passeras, i annat fall stelnar de inte - jag har tyvärr provat det.

10 Comments:

Jultider said...

Vilken underbar julblogg du har.. Hit kommer jag att komma igen.

Hanneles jul said...

Häftigt med "färska" hallon.

Julhuset said...

Låter gott, kanske man ska prova.

Snöflingan said...

Jultider - Tack! Du är så välkommen att "hälsa på" :-)

Hannele, ja, det smakar hallon på riktigt och inte något aromämne som brukar användas som substitut för att det är enklare.

Julhuset, ja prova gärna och berätta om du gillade det!
Det är verkligen ett bra recept! Oj, kom på att jag måste lägga till att jag har fått det av en kompis (källhänvisning är nog extremt viktigt när det gäller såna här godsaker, eller hur!)

Anna said...

Låter riktigt gott! Blir till att prova närmare jul.

Helen said...

Detta ska nog testas, absolut, älskar julgodis.

dreamz said...

ojoj, jag älskar allt med hallon och choklad, så detta ska jag absolut testa! Tackar!

Gabriella said...

Vaniljsockret och grädden står endast med i ingredienserna. Ska det inte användas? :S Mina står och stelnar utan detta nu, hoppas det blir bra!

Anna said...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna said...

Gabriella: Hemskt ledsen att jag missat dem i instruktionen. Nu är det uppdaterat. Hoppas det blev gott ändå...