torsdag 6 november 2008

Pepparkakshus i byggsats - fusk eller helt OK?

Egentligen vill jag ha ett riktigt hemmagjort pepparkakshus, men samtidigt inser jag att det inte kommer att bli av. Jag har två små barn hemma och i år är en byggsats enda lösningen för mig... Har ni det likadant eller är ni sådär superambitiösa och gör egna ritningar som föreställer en miniatyr av det egna huset?
Å andra sidan kan man ju tänka såhär: Man får lov att lägga krutet på dekorationerna - och i ärlighetens namn är jag inte ens i närheten av att kunna prestera något så snyggt hus som Annas färdiga pepparkakshus!
Alla husen ovan är gjorda med Annas byggsats/er och jag är sjukt imponerad! Om ni känner er hågade att ge er på något av dessa hus så hittar ni beskrivningen här.
När bakar man egentligen pepparkakshus? Är det till första advent, Lucia eller tidigare ändå? Hur som helst har de ju alltid passerat sina bäst-före datum till julgransplundringen om inte annat så pga dammet (inte hos er såklart, men garanterat hemma hos mig...)

4 Comments:

Julhuset said...

Jag försöker baka mitt pepparkakshus lagom till lucia, gör inte egen mall utan letar alltid efter någon rolig på nätet eller någon tidning.

Har man små barn eller helt enkelt inte har tid är det helt ok med Annas.

Tomtens Dotter said...

Fusk är ok, även om det så klart blir finaree med ett riktigt.

Dorpan said...

TYcker det är lite fusk ...snart köper man väl färdiga med...lite trist, man tappar kreativiteten av att hitta på olika sorters hus=) testa lutande tornet i Pisa kanske=)

Lina said...

Hemma hos mig har vi alltid kört med pepparkakshusbyggsats sen jag var liten. Jag trode länge att det var de vanligaste pepparkakshusen. Blev jättefaschiberad när jag fick veta att det faktiskt var vanligast att man gjorde egna. :P