söndag 9 december 2012

Saffransskorpor med vit choklad

Jag älskar mandelskorpor eller biscotti som de även kallas - oavsett om de är smaksatta med apelsin, choklad eller helt naturella. Nu har jag modifierat mitt grundrecept och smaksatt dem med saffran och vit choklad - en riktig hit så här till jul!! Varför inte ge bort saffransskorpor inslagna i cellofan med ett vackert band om..










Saffranskorpor med vit choklad, 50 st.
Ingredienser200 g sötmandlar
100 g smör
3 ägg
2½ dl socker
1 g saffran
150 g vit choklad
8 dl vetemjöl
1⅓ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Hacka nötterna, smält smöret och vispa ägg & socker poröst.
Hacka den vita chokladen och ställ kallt ett tag.
Häll i nötter och smör och rör om.
Blanda i saffran och den vita chokladen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör först ner apelsinskal och sedan mjölblandningen i smeten.
Knåda till en smidig deg och dela den i 4 lika stora delar.
Tips: Om degen är för kladdig för att arbeta med, ställ i den i kylen en halvtimme så går det enkelt.
Rulla varje del till en rulle och platta till.
Grädda 2 rullar i taget på bakplåtspapper i 200˚C i 15-20 min. Skär i 1-2 cm tjocka bitar. (gör likadant med de andra 2 rullarna).
Sänk ugnen till 50˚ och torka skorporna i 1 timme. Låt dem sedan gärna stå kvar i ugnen på eftervärmen över natten.
Förvara i plåtburk på torr plats.

0 Comments: