söndag 30 november 2008

Panforte

Panforte är en italiensk chokladkaka fullproppad med nötter. Den är helt ljuvlig och jag tänkte göra den som julgodis och ha som gåbortpresent (där jag är säker på att jag också blir bjuden på den...) Har man bara nötter och riktigt mörk choklad hemma går det på bara 20 minuter. Mycket lätt och extremt uppskattad av 1:e provsmakaren här hemma.

Panforte ca 40 bitar:
150 g sötmandel
75 g hasselnötter
75 g valnötter
¾ tsk kanel
1 dl vetemjöl
1 ½ dl honung (175 g)
2 ¼ dl strösocker
150 g 70%-ig mörk choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150°C. Blanda sötmandel, hasselnötter, valnötter, kanel och vetemjöl i en skål. 2. Värm honung och socker i en kastrull tills sockret smälter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad. Rör om tills chokladen smält.
3. Rör ner nötblandningen i chokladsmeten. Häll i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten, ca 18 x 20 cm. Grädda i ca 30 minuter.
4. Låt nougaten svalna och ta ut den ur formen och riv loss bakplåtspapperet. Skär den i bitar.

1 Comment:

Jultider said...

Den ser jättegod ut.