fredag 21 november 2008

Choklad-doppar-tipsen testas – mycket nöjd

Jag fick en hel del tips på hur man lyckas med att få chokladpralinerna snygga och bestämde mig för att testa.
Verktyg
Jag testade min ”frukttång”, sked, kinapinnar, potatissticka, men tyckte att jag fick bäst resultat när jag rullade kulan fram och tillbaka mellan två gafflar så att överflödig choklad rann av.

Teknik
Sedan testade jag att lägga en doppad kula på en bricka och en på ett galler. Inte helt otippat blev det en liten pöl (trots att chokladen droppat av ett tag först) undertill. Den kulan som låg på gallret såg istället riktigt proffsig ut. Men skulle den fastna i gallret och slitas av?
Nej!Det gick lätt att trycka loss kulorna från gallret och de märkena som blev är ingenting jämfört med hur mina kulor sett ut förr om åren. Man ser att chokladen har fått rinna av ordentligt eftersom det inte har blivit så mycket droppar på pappret under gallret.
Jag är grymt imponerad av resultatet (ursäkta, jag vet att eget beröm luktar illa…) och tackar ödmjukast Fridolin, Helen, Tomtens Dotter, Dorpan och Anonym för tipsen!
I min iver att dokumentera gjorde jag en liten instruktionsvideo – inser att den blev lite torr eftersom jag inte säger något, men det kanske blir annorlunda en annan gång…

5 Comments:

Dorpan said...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dorpan said...

Det va så lite så, glömde säga att när de börjat torka så ska man lägga dem på bakplåtspapper =) så slipper man att få de fula strecken

plingan said...

Oj, oj så smarrigt! Och vilket supertips. Kul med en liten instruktionsvideo. Vem vet, du kanske är nästa Nigella :-)

Snöflingan said...

Ha ha Nigella, hmm vi får se

Helen said...

Så bra det blev, smart idé att lägga på galler, den ska nog jag testa.