torsdag 20 november 2008

Hurra! I jul blir det riktig prinskorv!

Det ska öppna en riktig köttaffär (slaktare heter det nog) där jag bor. Hur underbart är inte det?! Jag pratade med ägaren speciellt om korv och de kommer att göra egen korv till försäljning.

Märkte ni förresten hur jag undvek problematiken kring formuleringen hemlagad/butikkslagad som busringaren Hassan terroriserade kioskägare som sålde hemlagat potatismos med för många år sedan? Jag har blivit lite sjukt uppmärksam på vissa saker som man bara säger och tar ibland omvägar för att slippa säga "fel". Ja, ja, det var en parentes - åter till köttbutiken...
De kommer att sälja prinskorv med 91% kött nu till jul och jag har beställt en laddning. Plötsligt ser jag framför mig hur det kommer att vara OK att äta korv. Det är annars med dubbla känslor som jag ger det till barnen att äta - de gillar det ju, men vad innehåller det egentligen? Jo jag vet väl det, men det är inte direkt tilltalande. Visst kör vi med lammkorv och Scans delisortiment, men det är ju ändå inte som man vill.
Han kommer även att sälja tja, hemmagjorda köttbullar (nu kom den ändå...) och ekologisk julskinka. Jag har ju redan gjort mina köttbullar, men det kommer att bli ett riktig bra julbord i år när man vet att man kan få tag i bra mat även om man inte gör den själv. Grymt skönt att veta att det finns en backup - då kan jag ägna mig åt att göra mitt julgodis istället.
Bilden är lånad från HUI

2 Comments:

Dorpan said...

åh undra om jag bor i närheten...söderut på kartan??? *håller tummarna*

Helen said...

åå, vad roligt med en riktig slaktare!