tisdag 25 november 2008

Julklappar till mor-och farföräldrarna
Jag köpte ett 3-pack uppspända taveldukar på Claes Ohlsson och lät barnen göra hand- och fotavtryck på dem. Jag tänkte att det var bra julklappar till Mormor & Morfar eller Farmor & Farfar. När de var klara var de så fina att jag satte upp dem hemma istället. Jag får hitta på något annat till julklapp.
Tips1: Eftersom duken inte är helt slät, målade jag den vit (och lät torka) innan barnen fick gå loss på dem. 1-åringen tyckte nog mest att det var konstigt, men 3-åringen tyckte att det var jättekul och fick helt fria händer med den tredje tavlan. Den hänger i hans rum.

Tips 2: Lilon.se kan man köpa ett 6-pack akrylfärg med 250 ml flaskor av märket Galeria. Det är samma färg som jag använt och den är väldigt bra för nybörjare.

5 Comments:

Anna said...

Hej!

Hittade hit av en slump och fick se dom underbara hand och fotavtrycks-tavlorna. Undrar bara vad du använde för färg?

MVH
Anna
www.starshine.dk

Snöflingan said...

Hej Anna! Jag har använt en akrylfärg av märket Galeria. Tillverkarna heter Winsor & Newton och jag har köpt den på Kreatima. En flaska på 250 ml kostar ca 100:-. Jag tror att jag har sett samma färg på Claes Ohlsson och de brukar ju ha bättre priser, men mycket färre kulörer. Kreatima har ett stort utbud! Jag rekomenderar verkligen färgen eftersom den är så lätt att arbeta med - ja, min 3-åring klarade sg utmärkt på egen hand... Lycka till!

Jultider said...

Spana gärna in mitt misslyckade(?) försök till körsbärsnougat

Jultider said...

Inte behöver du känna dig skyldig inte. Det var ju inte ditt fel att jag misslyckades. Blev bara paff när nått som verkade så lätt blev misslyckat. Men men, man kan inte lyckas jämt.

Snöflingan said...

Nej, visste verkade det lätt! Jag tror ändå att jag ska prova... jag rapporterar hur det går. Om det inte funkar för mig heller tycker jag att vi skrotar receptet!