tisdag 29 september 2009

Ballerina Pepparkaka?!

När jag var och handlade igår och såg Ballerina Pepparkakor och hajjade till. För det första är jag ingen anhängare av "köpekakor" även om just Ballerina och Mariekex brukar finnas hemma under sommaren som picknick kakor till parken eller stranden. För det andra tycker jag inte om skumma smakmixar som kak- och youghurt tillverkare vurmar så starkt för. (Utan att ha smakat måste bottennappet varit ballerina banan - vem skulle äta det?). För det tredje tycker jag att julen är lite helig, bl.a. därav denna blogg. Då SKA det vara hembakt, egenhändigt havlat och rullat när det gäller kakor och godis (sill tar jag gärna genvägen via Abba).
Såå, hur kom det sig att jag köpte kakrullen då? Nyfiken, tänkte att jag kunde recensera den här, jag vet inte. Men kom till saken, hur var de? är det köpläge eller kan man skratta åt Göteborgskex?
Det här är jobbigt: De var jättegoda! Själva kakan smakade pepparkaka, inte hembakta, men gott och väl i klass med "Annas", sen kom kakaokrämen i mitten och det var helt enkelt en höjdare. Mycket oväntat och inte troligtatt jag kommer köpa fler rullar, men den här kombinationen gick faktiskt hem hos mig.
Kanske kommer jag att kopiera idén och göra egna chokladpepparkakor, men då är de ialla fall hembakta :-)

10 Comments:

Jessica said...

jag letade mig blå efter dessa i helgen, men de fanns inte att uppbåda =(
Jag gillar ju inte ens kakor att äta, men jag älskar att baka dem. Men jag ivll gärna smaka i alla fall. Får leta vidare.

Mer av allt said...

Tack för tipset! Ska prova dem när jag ser dem i butiken. Fin blogg du har! Kramar från mig

JULBLOGGEN said...

Tjena! Jag lade till din blogg bland mina länkar.. Hoppas det är ok!

Tina´s Jul said...

Nästa gång jag är och handlar måste jag verkligen köpa dessa. Det låter smarrigt!

Anonym said...

Högläsning kan man få i min alldeles nyutkomna bok KVALSTRET I GRANEN OCH ANDRA JULBERÄTTELSER, Fonem Förlag, www.fonemforlag.se.
Titelberättelsen läste Birgit Carlstén för ett antal år sedan i TV och nu finns den i tryck tillsammans med annat som man kan läsa för nära och kära medan man musar på en pepparkaka. Eller på en Ballerina.
Henrik Valentin

En riktig jul said...

Jag tycker dessa var supergoda :) Lånade din bild på dem, hoppas dte var OK. Har länkat till din blogg!

Jultider said...

Har äntligen köpt dem men inte testat än.

Sanna said...

Härligt! Jag får nog ta och prova dom :)

Linda said...

Jag köpte dom förra veckan.. men har inte testat dom ännu... kanske måste ta och göra det!

Emma said...

Jag håller med, de var oväntat goda! Jag har lite julklappsinfo som jag gärna vill skicka dig, men saknar din mail. Om du är intresserad nås jag på emma@whisprgroup.com, hoppas att vi hörs snart!

Emma