fredag 26 november 2010

Julblommor och mycket mossa

Nu har jag gjort färdigt mina julgrupper!
De första innehåller murgröna, en mini-taklök och en vit hyacint. Sen har jag lagt grön mossa över jorden och stuckit ner en ljushållare och två små glaspärlor. Hoppas att hyacinten inte växer sig för lång, för jag måste vattna de andra växterna.

I en stor glasskål har jag lagt ner 3 vita hyacinter, lite kastanjer och stenar lite huller om buller. Jag tryckte även ner ett blockljus och väntar med spänning på hur detkommer bli.
Jag har också en hyacintvas i glas som jag tycker är enkel och fin. Runt löken pillade jag fast lite mossa och ett silverhjärta. Kanske blir det också ett band runt vasen...
I denhär röda skålen från IKEA har jag planterat en taklök, en röd amaryllis och en vit "multi-hyacint". Har aldrig hatf en multihyacint tidigare så det blir spännande. Även härla jag mossa runtom och stack i ett rött hjärta och några torkade apelsiner.
I övrigt har jag lite röda julstjärnor, men nu blir det nog inga mer blommor - nu vill jag börja baka!

3 Comments:

Ica (tomtens dotter) said...

Gud vilka fina julgrupper du har gjort!

Anna said...

Ica: Tack! Det är första stapplande försöken, men det är verkligen inte svårt - bara att prova! Sen vet jag ju inte hur det kommer se ut om 2 veckor, men det ska bli spännande!
En sak som jag ska prova nästa gång är att bara linda in mossa runt själva hyacintlökarna och sedan lägga i en glasskål.
Ha en trevlig första advent!
/Anna

Emelies Christmas said...

Jättefint!