Jag tänkte prova hur det blir att smaksätta nubben med fläder- eller rabarbersaften. Kanske är rabarber lite väl somrigt till jul, men till kräftskivan borde det kunna funka - eller?
Bilden är lånad från Reimersholms snapskrydderi eftersom jag inte hunnit testa ännu.
tisdag 28 juli 2009
Smaksatt nubbe
Upplagd av Anna kl. 23:23 0 kommentarer
Etiketter: dryck
Rabarbersaft
Jag har så fantastiska grannar! De är borta hela sommaren och låter oss plocka deras hallon, krusbär, körsbär och rabarber :-). Missförstå mig rätt - de är faktiskt underbara när de är hemma också, men eftersom vi inte har några egna bär hjälper vi gärna till att plocka.
Upplagd av Anna kl. 22:27 1 kommentarer
Etiketter: recept
Flädersaft
Nu är det sommar och vad är mer sommar än att äta bullar och dricka saft på en lite sandig filt på badstranden? Bullar har jag fått av min mamma och nu har jag fixat saften. Nu väntar jag bara på det fina vädret som enligt löpsedlarna ska komma i dagarna.
Det här är ett jätteenkelt recept på flädersaft som jag fått av två oberoende och välrenomerade källor: Mamma & Anna B. Lite lustigt att recepten var helt identiska, men jag är ingen expert på ämnet precis..
Flädersaft - ca 3,5 liter saft
50 st Fläderblomsklasar
3 st citroner
3 msk citronsyra
2 kg socker
2 liter vatten
Gör så här:
Skiva citronerna och lägg dem tillsammans med blomklasarna, citronsyra och socker i en bunke/hink. Häll över det kokande vattnet.
Låt stå, men rör i det varje dag i 5 dagar, mörkt och täkt. Se till att alla "hårda" delar ligger i vätska.
Sila och förpacka
Upplagd av Anna kl. 21:49 0 kommentarer
Etiketter: recept