söndag 2 december 2012

Maries enkla Jitterbuggare

Jitterbuggare är en av de godaste kakor jag vet - men hr svårt är det inte att rulla in marängsmeten i mördegsrullen?!
I det här receptet tar man en smart genväg genom att klicka ner marängsmeten i en skåra i mördegslängder. När man sedan skurit upp dem blir de ändå jättefina!

Maries enkla Jitterbuggare
Ingredienser
5 dl vetemjöl
200 g smör
1,24 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
marängsmet:
1 äggvita
1,5 dl socker
0,5 dl hackad mandel
Gör så här:
Blanda ihop kakingredienserna till en deg och rulla ut i 4 längder. Platta till längderna något och forma sedan en fördjupning i mitten av längden med sian av handen.
Vispa till marängsmeten och häll på längderna i fördjupningen.
Grädda i 200 grader i cirka 10-15 minuter tills marängsmeten hårdnat (passa så att det inte blir för länge).
Skär de varma gräddade längderna i 2,5 cm tjocka bitar på tvärsen (som kolasnittar)

0 Comments: