tisdag 28 juli 2009

Rabarbersaft

Jag har så fantastiska grannar! De är borta hela sommaren och låter oss plocka deras hallon, krusbär, körsbär och rabarber :-). Missförstå mig rätt - de är faktiskt underbara när de är hemma också, men eftersom vi inte har några egna bär hjälper vi gärna till att plocka.

Vad kan man då göra med en enorm rabarbersbuske? Ja, antingen 100 tals pajer - eller saft.


Rabarbärsaft
3 kg fint skivade rabarber
3,25 liter vatten
2 citroner
2,5 kg socker
30 g vinsyra
30 g citronsyra

Gör så här:
Koka upp vattnet, lägg i rabarbern och låt det skjuda upp under omrörning. När saften svalnat något, häll i rivet skal av 1 citron och saften av 2.
Låt stå mörkt och svalt i 2 dygn.
Sila.
Häll i socker, vinsyra och citronsyra. Rör tills allt har smält. Förpacka.

1 Comment:

Hanneles Christmas said...

Kul att spara lite till julen.