tisdag 28 juli 2009

Flädersaft

Nu är det sommar och vad är mer sommar än att äta bullar och dricka saft på en lite sandig filt på badstranden? Bullar har jag fått av min mamma och nu har jag fixat saften. Nu väntar jag bara på det fina vädret som enligt löpsedlarna ska komma i dagarna.

Det här är ett jätteenkelt recept på flädersaft som jag fått av två oberoende och välrenomerade källor: Mamma & Anna B. Lite lustigt att recepten var helt identiska, men jag är ingen expert på ämnet precis..

Flädersaft - ca 3,5 liter saft

50 st Fläderblomsklasar
3 st citroner
3 msk citronsyra
2 kg socker
2 liter vatten

Gör så här:
Skiva citronerna och lägg dem tillsammans med blomklasarna, citronsyra och socker i en bunke/hink. Häll över det kokande vattnet.
Låt stå, men rör i det varje dag i 5 dagar, mörkt och täkt. Se till att alla "hårda" delar ligger i vätska.
Sila och förpacka

0 Comments: