Det finns så mycket fina pepparkaksmått, men en del låter man ju bli att göra eftersom de är för komplicerade. Efter ett par försök ledsnar ialla fall jag på att hornen på bocken går sönder naär jag ska flytta den från bakbordet till plåten. Lösningen är ju inte direkt ny, men jag hade inte tänkt på det tidigare. Kavla ut degen direkt på ett silikonunderlägg, ta ut kakorna, ta bort degen som ligger emellan och - skjuts in i ugnen!
Jag har länge använt silikonunderlägg istället för bakplåtspapper när jag bakat småkakor, men aldrig tänkt på att baka på det så här. Hoppas det går bra!
Bilden är lånad från impoline
Bilden är lånad från impoline
8 Comments:
Jag kavlar ut mina pepparkakor, direkt på bakplåtspappret, blir så bra det kan bli,men alltid när jag ska baka är pappret slut, kanske dags att investera i silikonunderlägg.
Ha en skön helg.
Annika
Kanske var det ett urgammalt knep - och vi som har harvat med lagom mycket mjöl under degen och dubbla stekspadar för att lyfta över figurerna till plåten...
det gäller annars att mjöla stekspaden och dra den sida till sida i korta drag..=) men ditt sätt var mkt effektivt och miljövänligt!
Alltid lär man sig något nytt. Det var bara för någon vecka sedan som jag kom på hur man gör snygga bullar med sista biten av rullen.
var har du köpt silikonunderlägget?
Jag minns inte vart jag köpte det, men det var nog på Åhléns, Duka eller liknande. Jag tror att jag sett det på Coop Forum också - och där är det nog billigare... Hoppas du hittar något bra. Det brukar bara finnas en storlek så man får klippa till det så att det passa ens egna ugn.
Vad roligt att få läsa din Jul-blogg! Tack för tipset om silikonunderlägg till pepparkakorna, det har jag köpt idag på Clas Ohlsson. 129 kr, men kan användas 2000 gånger, så då blir det inte så dyrt per gång direkt :) Jag får se till att göra lite julgodis också nu när jag kan få så mycket tips från dig.
Tack så mycket Marie - och lycka till med baet!
Post a Comment